نقره؛ آیندهی اقتصاد فلزات گرانبها
از ابتدای عصر صنعتی، مصرف فلزات بهویژه فلزات گرانبها هر روز افزایش یافته است. در بین این فلزات، نقره با بیش از ۵۰ درصد مصرف صنعتی، بیش از هر فلز دیگری در صنعت و تولید بهکار گرفته میشود. خواص شیمیایی و رسانایی نقره موجب شده تا در آلیاژها، قطعات و بوردهای الکتریکی، و کاتالیستها بهطور گستردهای مصرف شود.
کاربردهای گسترده نقره
رشد تولید انرژی الکتریکی از نور خورشید، بهواسطه سیاستگذاریهای سازمان ملل برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تا افق ۲۰۳۰، موجب افزایش مصرف نقره در سلولهای خورشیدی و فوتوولتائیک شده است. همچنین، نقره در تولید شیشه، فوتوگرافی، ایکس ری، سیستمهای پرینت، لحیمکاری، تولید رنگ، آینه نقره و مواد شیمیایی نیز کاربرد دارد.
سرمایهگذاری در نقره
نرخ پایین نقره نسبت به سایر فلزات گرانبها مانند طلا، پالادیوم و پلاتین، باعث شده تا سرمایهگذاران به واریانتهای مختلف این فلز از جمله ضایعات نقره، قرص و ساچمههای نقره، پلاک نقره و شمشهای نقره توجه بیشتری داشته باشند. با توجه به تقاضای بالا برای نقره، پیشبینی میشود که نرخ نقره در سالهای آینده افزایش یابد.
نقش نقره در صندوقهای کالایی
افزایش تقاضای نقره باعث شده که سرمایهگذاران به صندوقهای کالایی نقره ETF گرایش پیدا کنند. این فلز سفید یک سرمایهگذاری امن در سبد سرمایهگذاران است و از اصل سرمایه آنها در برابر ارزهای فیات و فروپاشی مالی سیستمها محافظت میکند.
تاریخچه و وضعیت کنونی نقره
تا کنون نزدیک به ۱.۵ میلیون تن نقره توسط بشر استخراج شده است. برخلاف طلا، بخش عمدهای از نقره استخراجشده بازیافت نمیشود، که این مسئله موجب کاهش نقرهی موجود در بازار نسبت به طلا شده است. از آغاز هزارهی ۲۰۰۰، نرخ نقره از ۵ دلار در هر اونس به حدود ۵۰ دلار در سال ۲۰۱۱ رسید و امروز در محدودهی ۲۵ دلار نوسان دارد.
نقره در مقایسه با طلا
توجه به ذخایر جهانی طلا و نقره و نسبت تولید حدوداً ده کیلو نقره به ازای هر کیلو طلا، نشان میدهد که قیمت نقره نباید کمتر از یک پانزدهم نرخ طلا باشد. اما به دلیل سیاستگذاری بانکهای مرکزی، ارزش نقره گاه به یک صدم نرخ طلا نیز تنزل یافته است. اگر این فنر فشردهشده آزاد شود، جهش قیمتی دو تا پنج برابری نقره دور از انتظار نخواهد بود.
چشمانداز آینده نقره
کمبود نقره میتواند زندگی مدرن را مختل کند. تنها نفت خام است که کاربردهای صنعتی بیشتری نسبت به نقره دارد. با توجه به قیمت فعلی نقره و ویژگیهای خاص آن، کاهش تقاضا برای این فلز سفید در آینده نزدیک بعید است. به نظر میرسد نظریه میلتون فریدمن، اقتصاددان مشهور آمریکایی، که «فلز اصلی پولی در جهان نقره است، نه طلا» هر روز به واقعیت نزدیکتر میشود.
نتیجهگیری
سرمایهگذاری در نقره و سایر فلزات گرانبها مانند شمش نقره و پلاک نقره، به دلیل تقاضای بالا و کاربردهای گسترده آنها در صنعت و تولید، میتواند یک گزینه هوشمندانه باشد. نقره نهتنها یک سرمایهگذاری امن است، بلکه به حفظ ارزش سرمایه در برابر نوسانات بازار نیز کمک میکند. برای خرید نقره و آشنایی با محصولات فلزات گرانبها، میتوانید به سایتهای معتبر و شرکتهای تخصصی مراجعه کنید و از مزایای این فلز ارزشمند بهرهمند شوید.